Текстилът в нашия дом – идеи за декорация

Текстил в нашия дом – идеи за декорация

Трудно е да си представим къща без текстил, защото именно той създава домашен уют и красота. Покривки за маса, покривки за легло, одеяла, спално бельо и кърпи – невъзможно е да си представим живота си без всичко това, затова си струва да подбираме внимателно домашния текстил и трикотаж, така че да служат повече от една година и да ни радват.

Спално бельо

Най-удобно е да купувате спално бельо в комплекти.

Когато купувате, обърнете внимание на материала. Това ще зависи от това какво качествено спално бельо ви трябва. Елитното спално бельо е направено от жакард, сатен, коприна. Ежедневните комплекти са по-практични – за тяхната направа се използват по-прости материали – калико, памук, чинц. Всички те са естествени, изработени от 100% памучни влакна. Има и такива от текстил, но този материал не е много подходящ за спално бельо.

Комплектите могат да имат различен брой калъфки за възглавници. Зависи от какъв стандарт са произведени. Тази информация обикновено се намира на опаковката.

Правилно подбраният комплект спално бельо ще внесе хармония, ще даде комфорт по време на сън и ще изпълни спалнята с усещане за уют. Също така ще добави много стил и красота към интериора на вашата спалня.

Текстил в нашия дом – идеи за декорация
Текстилът в нашия дом – идеи за декорация

Кърпи

Кърпата с добро качество трябва да е мека и пухкава. Това се постига чрез използване на добре обработени нишки и усукването им. Този метод на производство позволява да се произвеждат изключително качествени продукти.

Кърпите също се делят на луксозни и обикновени. Елитните модели имат красив завършек, пухкави са, с дълги вклана. Материалите за тяхното производство са най-финият памук, бамбук и други. Такива модели са с високо качество и привлекателност.

Обикновените хавлиени кърпи са направени от памучни влакна.

Текстил в нашия дом – идеи за декорация
Текстилът в нашия дом – идеи за декорация

Покривки за маса

Ако обичате и цените семейните традиции, тогава прекарвате много празници у дома, събирайки се на маса, пълна с всякакви екстри. И, разбира се, покривката ще бъде боядисването на масата. Освен това „предпазва“ вашата маса от трохи, петна от храна или напитки, следи от чаши, например такива за топли напитки. И за да може покривката да служи дълго време, е важно тя да е издръжлива и лесна за почистване. Матиращите покривки се доказаха добре, това е практичен и красив материал (например текстил), който почти не се набръчква, устойчив е на петна, може да устои на абсорбцията на влага, но най-важното е, че лесно се пере.

Декорацията на интериора от съществено значение за създаването на правилната атмосфера. Ако искате вашият дом да блесне в нова светлина, непременно помислете за нея. На пръв поглед дребните неща, всъщност са много важни. Точно те са тези, които могат да придадат завършеност на цялостната картина и да направят обстановката шикозна, релаксираща, модерна, стилна и да засилят всяка една друга характеристика, които вие искате да подчертаете специално. Припомняме също, че е необходимо да подбирате специално цветовите схеми, които също са от съществено значение за създаване на специално настроение. Светлите цветове са известни със способността си да добавят лекота, ярките контрасти се считат за драматични, а ако искате да направите обстановката по-страстна, непременно заложете на комбинация между черно и червено. И накрая – най-голямата тайна за съчетание на цветовете в интериора – изберете близки нюанси, които нежно преливат един в друг. Така ще се чувствате перфектно във вашия дом, а всеки, който прекрачи прага му, ще ви поздравява за добрия ви вкус.

Текстил в нашия дом – идеи за декорация
Текстилът в нашия дом – идеи за декорация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *