Обединение на трапезария и хол

Трапезария. Обединение на трапезария и хол

За много хора често е трудно да оборудват всекидневна с трапезария. Комбинацията от тези две пространства отново стана модерна, но не всеки знае на какво да обърне, когато организира такова отворено пространство. (Модерна и функционална кухня 2021)

Връзка между дневна и трапезария – защо си заслужава?

Ако къщата има много малка кухня, където няма място за поставяне на маса и столове, определено си струва да се обедини мястото с  хола. Общоизвестно е, че храненето заедно е много важен елемент за успешното укрепване на семейните връзки. Добре е да има място, където семейството да седи удобно на масата заедно. Освен това е трудно да поканите гости за обяд или вечеря, ако няма къде да ги настаните. Следователно няма смисъл да се пести място, когато организирането на хол с трапезария е наистина възможно. (Виж още 11 практични и функционални идеи за обзавеждане на трапезария)

Хармония или контраст? Какво да изберем?

Създаването на хол и трапезария не е сложно. Днес на пазара има толкова много решения и продукти, че хората имат огромен брой възможности. Много зависи от личните предпочитания и креативността или смелостта на собственика на интериора. Ето защо, когато планирате местоположението на хола и трапезарията, можете да се ръководите както от ефекта на целостта, така и от контраста.

Ако собственикът иска цялата стая да се характеризира с хармоничен, недокоснат външен вид, трябва да изберете оборудване в подобни цветове, шарки или текстури. Можете да си купите подходящо обзавеждане за трапезарията и онлайн. От друга страна, можете да комбинирате елементи от различни цветове или стилове. Но основното тук е да не прекалявате. Еклектиката е много интересно решение, ако искате да добавите повече оригиналност към вашия интериор. Така например, можете успешно да съчетаете елементи от декора, в различни стилове, които обаче по някаква причина изглеждат доста добре заедно и хармонизират помежду си. По този начин се създава визуален интерес, постига се по-голяма оригиналност и обстановката придобива съвсем нова светлина. (Как да организираме пространството в модерната кухня)

Разбира се, винаги можете да изберете само един стил, на когото да заложите при обзавеждането и декорацията. Много добро решение е минималистичния стил, който в момента е много актуален. С него не само ще направите помещението да изглежда модерно, но и ще си осигурите лекота на поддръжката, защото неговият аскетизъм не допуска твърде много елементи, които, съответно, да се нуждаят от почистване.

Трапезария. Обединение на трапезария и хол
Трапезария. Обединение на трапезария и хол

Подреждане на хола и трапезарията заедно, но все пак отделно

Фактът, че дневната и трапезарията са разположени в една и съща стая, не означава, че и двете зони не могат да бъдат фино отделени една от друга. Има поне няколко начина да ги отделите един от друг, без да унищожавате характера на целия интериор. Това прави помещението малко по-интимно място за отдих, а и трапезарията все още може да изпълнява перфектно ролята си.

Една от наличните опции е например поставяне на малка стена между зоната за сядане и масата със столове. Естествено, трябва да не се забравя, че външният вид на преградата трябва да бъде адаптиран към стила, в който е декорирана цялата стая. Ажурните пана също са много модерно и интересно решение. Този тип елементи обаче работят главно в интериори, декорирани в модерен стил. Декорирането на къща или апартамент е страхотно забавление, но може да създаде проблем и когато собственикът не знае какво иска. Струва си да се определят приоритетите и всички проблеми бързо ще бъдат решени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *