Как да изберем огледало за банята

Как да изберем огледалото за банята

Банята е място, където човек трябва да се чувства много комфортно. И, разбира се, в стаята, предназначена за извършване на хигиенни процедури, няма как да минем без огледало. Огледалото може да е малко или да заема цялата стена. Това зависи от вкуса на собствениците на жилището.

В допълнение към размера, когато избирате отразяваща повърхност, трябва да обърнете внимание и на качеството, тъй като огледалото ще се използва във влажна стая. За да предотвратите избледняването на продукта и покриването му с неприятни петна, е добре да закупите този аксесоар в специализиран магазин.

Как да изберем огледалото за банята
Как да изберем огледалото за банята

Съвпадение по стил

В къщите и апартаментите размерът на баните може да варира значително. Този фактор ще играе решаваща роля при избора, както и стилистичния дизайн на стаята. Таванско помещение /Лофт/, Кънтри, Прованс или Хай-Тек – трябва да вземете предвид всички нюанси, за да се впише вашето огледало идеално в интериора, в който ще отразява пространството.

Купуването на качествено и красиво огледало не е проблем. То може да е осветена с подсветка или рамкирана в определен стил. Вие ще изберете точно какво ще пасне красиво във вашата баня. За влажни помещения са подходящи продукти на основата на сребро или алуминий, които се нанасят в непрекъснат слой. В този случай огледалото ще издържи повече от десетилетие.

Размер и форма

За банята са подходящи правоъгълни, овални, кръгли огледала. Те могат да бъдат монтирани над мивките, така че ще бъде удобно да видите отражението си. Размерът на продукта трябва да бъде най-малко 35×55 см (диаметър – около 50). Огледалото за баня може да бъде с цяла дължина. Такъв продукт може да се използва с успех винаги, когато има място за него.

Искате ли да предпазите огледалото от повреда? Тогава изберете модели с рамка. Тя може да бъде пластмасова или дървена. Естественият материал винаги е лакиран или боядисан. Само в този случай той няма да започне да се руши под въздействието на влагата.

Стил и функционалност

Цветовата схема и текстурата на багета трябва да бъдат избрани по такъв начин, че да се вписват в дизайна на стаята. Интериор в класически стил включва използването на масивни опции от естествено дърво. За любителите на минимализма ще отива огледало с тънка, едва забележима рамка. (Най-модерните цветове за декорация на баня)

Ако огледалото е предназначено да бъде използвано от някоя дама, която ще нанася грима си с негова помощ, то тогава е по-добре да закупите модел с подсветка. Допълнително осветление може да бъде разположено по периметъра или от едната страна на огледалото. Тук трябва да изберете според личните предпочитания, няма ограничения.

Ако искате да предотвратите образуването на конденз върху огледалната повърхност, съществуват модели, при които парата не се натрупва върху стъклото. При тях действат специални загряващи системи, които повишават температурата на повърхността. По този начин парата няма да се превръща в малки капки кондензат. Както можете да видите, изборът на огледало за баня днес е лесен. Магазините предлагат разнообразни модели на тези интериорни предмети. Ако подходите замислено към въпроса, тогава лесно можете да придобиете точно това, което ще ви хареса и да го използвате дълги години с с удоволствие. Между другото, огледалото е прекрасен подарък и за всеки празник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *