Как да организираме шкафовете в кухнята

Как да организираме шкафовете в кухнята

Всяка домакиня мечтае за перфектна кухня. Перфектна, тоест да не е просто декорирана с вкус, но и най-вече да е практична и функционална. Кухнята често е център на най-важните събития в дома и става особено важна по време на приемане на гости.

Чувствате ли понякога, че вашата кухня е бойно поле за кухненски аксесоари и хранителни продукти? Ако понякога прекарвате повече време в намиране на тенджера, отколкото всъщност готвите, тогава може да помислите за пренареждане на вашата кухня. Това не винаги означава основен ремонт. Понякога е достатъчно да замените няколко мебели с такива, които ще направят стаята по-практична. Ето няколко примера за най-добрите решения. (Как да организираме пространството в модерната кухня)

Как да организираме шкафовете в кухнята
Как да организираме шкафовете в кухнята

Кухненски шкафове с разтегателни рафтове

Това е много удобно решение, което трябва да се внедри в модерната семейна кухня (Модерна и функционална кухня 2021). Те са чудесна идея за съхранение на тенджери, тигани или някои малки домакински уреди, тъй като не е нужно да се „гмуркате” в шкафа и да изваждате тези тежки принадлежности.

Кошници

Ако искате повече място за съхранение на храна, оборудвайте шкафовете си с кошници. По този начин ще направите кухнята си не само по-организирана, но и ще освободите много място от плотовете.

Органайзери за съдове и прибори

Струва си да подредите органайзерите по следния начин – най-необходимите прибори и съдове трябва да са на височината на ръката, а по-високо или в ниските шкафовете – тези, които използвате най-рядко.

Как да организираме шкафовете в кухнята
Как да организираме шкафовете в кухнята

Контейнери

Контейнерите за съхранение на храна ще работят за всяка кухня. Може да изберете пластмасови или стъклени. Контейнерите имат различен капацитет и форма и освен удобни, са много естетични. Подходящи са за съхранение на насипни продукти като брашно София мел, брашно Мелко, всякакъв вид паста, кафе и други. Също така са подходящи за бонбони и бисквити.

Друга чудесна идея, за която може да използвате стъклените контейнери е за съхранение на подправки! Единственото условие е да подберете такива контейнери, които не пропускат влага, както и да надпишете бурканчетата.

Струва си да отделите специално място за шкаф с подправки, който винаги да е лесно достъпен. Най-доброто място за такъв шкаф е някъде на нивото на очите, близо до готварската печка.

Кошове за разделяне на отпадъци

Оборудването на кухненските шкафове не включва само тенджери и буркани с подправки. Струва си да имате отделни кошове за пластмаси, хартия, стъкло. За да ги различавате може просто да използвате торби с различни цветове.

За финал

В тази статия се опитахме да систематизираме всичко важно за организирането на шкафовете в кухнята. Надяваме се да ви е помогнала да преосмислите вашето кухненско пространство. Следете нашия блог за още интересни и полезни статии, като може да очаквате много нови неща в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *