4-те най-често допускани грешки при ремонт

Ремонт - 4-те най-често допускани грешки при ремонт

Много често хората питат в социалните мрежи от къде да започнат с ремонта на жилището си, независимо дали става дума за козметичен такъв или пък са на прага на новия си дом. В тази статия ще поговорим за често срещаните грешки, които се допускат при ремонт на дома и го превръщат в по-трудна и скъпа задача.

Отделяте грешно време и бюджет за ремонта

Най-доброто, което можем да ви посъветваме, е да забравите за нереалистичните времена, които се дават по телевизията. В такива предавания ви дават как за една седмица се преобразява цяло жилище, но това е възможно само там. В действителност всяко нещо се нуждае от своето технологично време да се направи и не трябва да се пренебрегва. В противен случай ще го правите поне по два пъти.

Разбира се, това не означава да не искате от майсторите срок за изпълнение, но трябва да знаете, че това е условно. Винаги има шанс нещо проточи във времето или да не върви по план.

Определете и реалистичен бюджет. Най добре е да извикате фирма, която да изготви оферта за вас. Можете да го направите с няколко и да изберете тази, която ви се струва най-изгодна.  Добавете и 20% за непредвидени неща и по този начин ще имате крайната сума.

Не избирате правилния изпълнител

Съгласни сме, че това не е лека задача, но в крайна сметка трябва да изберете правилния изпълнител. Днес всеки може да си направи интернет страница и да рекламира услугите си.

Обаче ако не можете да се свържете лесно с изпълнителя, не отговаря на въпросите ви и не споделя опита си, то тогава това не е вашият човек. Внимавайте и с цените. Качественият ремонт струва скъпо и добрите майстори държат на името си. Те използват рационално всеки материал и искат клиентите им да са доволни, но и затова им се плаща подобаващо. Кратко проучване на цените може да ви ориентира по-добре и да избегнете прекалено високите или ниски оферти, които ви се предлагат.

Започвате без план

Направете план на нещата, които искате, преди да сте започнали. Бъдете и реалисти и не очаквайте да смените мястото на душа в последния момент или пък да вземете по-голяма печка и да я сложите на определеното място.

Всички промени в хода на ремонта ще ви струват време, пари и нерви. Най-добре е предварително да обсъдите със семейството си кое и как ще се прави. (Подготовка за ремонт: 4 практически съвета)

Ремонт - 4-те най-често допускани грешки при ремонт
Ремонт – 4-те най-често допускани грешки при ремонт

Следвате модните тенденции

Да, хубаво е да сме модерни, но не за сметка на удобството. В интернет можете да намерите страхотни снимки на подредба и дизайн, но се замислете дали наистина ще бъдат функционални в дома ви.

Когато правим ремонт на една стая, то ние влагаме време, пари, но и бъдещето ни. Това не е покупка на дреха или нещо друго, което бързо можем да сменим, когато не е модерно.

Разбира се, има начини да промените интериора си лесно чрез декорация и ви съветваме да правите това, вместо да жертвате удобството си за сметка на текуща тенденция.(Как да направим коридора комфортен и уютен)

В заключение ще кажем, че е добре да направите предварително проучване за това кое, как и колко струва. След това се посъветвайте с близките си и не на последно място се доверете на професионалисти, които си разбират от работата. По този начин ще спестите време и средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *