Подготовка за ремонт: 4 практически съвета

Подготовка за ремонт: 4 практически съвета

Ремонтът е неизбежен етап от поддръжката на всяко жилище. Понякога дори е толкова мащабен и трудоемък, че изобщо не е чудно защо толкова семейства го отлагат до последно. Но всъщност, ако се подготвите правилно за него, ремонтът ще премине леко и безболезнено. Ще ви помогнем да организирате подготовката му правилно, като предложим на вашето внимание няколко полезни съвета от специалистите. Подготовка за ремонт, ето няколко практични съвета.

Решете предварително къде да поставите мебелите, докато трае ремонтът

Има няколко добри възможности – отделна стая, която ще бъде засегната последна от ремонта, вилата или наето складово помещение, в близост до вашия дом. Последната опция включва различни варианти като празен апартамент в съседство, просторно мазе или тераса, външен гараж, който в момента е празен.

Но най-бързото и лесно решение си остава да опаковате нещата и да ги оставите в някоя подходяща стая от дома си. Само затворете по-плътно вратата, дори можете да запечатате процепите на вратите с тиксо, така че да попречите на праха да прониква в помещението.

Колкото до хладилника, първо го размразете и изпразнете рафтовете и камерите му, но оставете вратата открехната, за да избегнете генерирането на неприятни миризми. Хладилникът не трябва да се излага на пряка слънчева светлина или да се оставя в помещение, където въздухът е прекалено влажен. Най-лесният начин да оставите хладилника в кухнята, но да го покриете с найлон или друго подходящо предпазно покривало.

Подготовка за ремонт: 4 практически съвета
Подготовка за ремонт: 4 практически съвета

Определете къде ще се намира временната кухня

В самото начало на ремонта вероятно все още ще можете да готвите там. Но когато дойде нейният ред по време на ремонта, ще трябва да разполагате с резервен вариант. През лятото можете да използвате терасата на апартамента. Но ако ремонтът се случи през студения сезон, тогава по-добре докато трае се хранете навън или поръчвайте готова храна до дома. Друг, по-икономичен вариант е да сложите микровълнова фурна в стаята, където спите, и да я използвате там.

Защитете жилищното си пространство от мръсотия и прах

Подготовка за ремонт включва първо грижа за вашата собствена безопасност. За да избегнете вдишване на прахоляк и разпиляването й по пода, поставете картон върху подовата настилка. Може да използвате също фолио или найлони. Не забравяйте да поставяте и влажна кърпа на самите прагове, за да спрете разнасянето на прах.

Предупредете съседите, че ще правите ремонт. Някои от машините, които се използват при ремонт на жилището, вдигат силен шум. По-добре е да предупредите съседите още в самото начало, за да са подготвени. Не забравяйте да им благодарите предварително за търпението, което ще им се наложи да проявят. Никой не може да ви забрани да правите ремонт. Но все пак не се нуждаете от излишни неприятности като мърморене под носа или директни скандали. Спазвайте и задължителните часове, в които не е позволено вдигането на шум. 

Може да споделите в коментарите дали тези 4 идеи за подготовка за ремонт са ви помогнали и са ви били полезни.

Подготовка за ремонт: 4 практически съвета
Подготовка за ремонт: 4 практически съвета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *