Как цветовете в спалнята влияят на интимния ни живот?

Как цветовете в спалнята влияят на интимния ни живот?

Вярвате или не, но цветовете в спалнята оказват силно влияние върху вашия интимен живот. Отдавна е известно, че цветовете въздействат на психическото състояние и настроението на хората. Те влияят и на самочувствието, здравословното състояние и дори на сексуалното ни влечение, категорични са специалистите.

Концепцията на цветотерапията се базира на факта, че нашето тяло реагира различно на различните цветове. А що се отнася конкретно до цветовете в спалнята ни, доказано е, че те могат да ни направят агресивни, да ни накарат да се отпуснем или да ни възбудят сексуално. (Прочетете още за най-модерните цветове за декорация на баня)

Може би не подозирате, но оформлението на декора на спалнята играе огромна роля във връзката ви с вашата половинка. Ето защо, преди да купите спално бельо или да обмисляте поредното обновяване на интериора в тази толкова важна част от нашия дом, струва си да обърнете внимание на съветите на експертите по този въпрос. Нека да се запознаем отблизо с техните препоръки.

Как ни въздействат златистите нюанси в спалнята?

Така например, благодарение на златистите нюанси в спалнята, вие бихте могли да възвърнете страстта и да засилите емоционална връзка с любимия. Психолозите препоръчват смело да използвате завивки в златни оттенъци, тъй като това ще събуди забравени чувства и ще ви даде възможност да се насладите на едно ново начало във вашата връзка.

Ако към тези тонове добавите и малко розово, това определено ще събуди много нежни чувства в сърцето на партньора ви. Точно тази цветова схема е един чудесен и лесен начин за възстановяване на романтиката във вашите интимни отношения.

Цветовата комбинация от кафяво и златно също е много благоприятна. Препоръчва се за романтични двойки, които изпитват болезнена ревност един към друг. Тези цветове ще възвърнат баланса в отношенията им ще ги направят по-уравновесени и спокойни.

Как цветовете в спалнята влияят на интимния ни живот?
Как цветовете в спалнята влияят на интимния ни живот?

Червеното е цветът, който възбужда животински страсти

Ако не сте доволни от интензивността на сексуалния си живот, тогава можете да добавите червени акценти в интериора на вашата спалня. Това може да бъде някоя красива мебел или декоративно пано за стената. Няма значение какъв детайл ще изберете, важното е той да бъде ярко червен, защото червеният цвят възбужда както ума, така и тялото.

Комбинация от розово и червено в спалнята е може би най-доброто, което можете да изберете, ако искате вашият партньор ви обича страстно. Един червен абажур например, ще засили сексуалната мощ на любимия, а в допълнение към това, розовите акценти ще провокират романтични чувства. Е, какво по-добро от този вълшебен микс – страст и романтика, събрани в едно!

Внимавайте обаче да не предозирате с червено, тъй като освен засилено сексуално влечение може да си навлечете и агресия, а тя не е желана в спалнята.

Цветови комбинации за спалнята, които възвръщат и засилват романтичните чувства

Бялото и бледо розовото са препоръчителни за декора на спалнята, ако целта е да се подобри сексуалната връзка, поохладняла от дълга раздяла между влюбените. Тези цветове провокират съживяването на избледнелите с времето стари спомени, така че не забравяйте да ги използвате, ако искате да възстановите отново любовта между вас.

Цветовете в спалнята, които предотвратяват изневери

Хората, които са склонни към изневяра, се нуждаят от най-малко два елемента в зелено в спалнята си. Това могат да бъдат най-различни части от декора, като например легла, стени, осветление, килими, завеси и така нататък. Важното е зеленото да присъства в интериора на спалнята осезаемо.

Цветови комбинации за защита от негативни влияния

Синият цвят е добър за възстановяване на психиката и физиката, както и за защита от негативни влияния. Особено, ако и двамата партньори се занимават с умствен труд, синият цвят е чудесно решение за декора на спалнята. Можете да го комбинирате с бяло, защото това ще доведе до изключителен успех в любовния ви живот.

И още нещо важно – синият цвят се препоръчва за спалнята на хора, които са по-свенливи по природа и им е трудно да се отпуснат по време на секс.

Сребърните нюанси са символ на мира и устойчивостта. Светло синьо и сребристо , например, е прекрасна цветова комбинация за спалнята , защото действа отлично за отстраняване на неприятни спомени. Най-добре тази комбинация се отразява на мъжете с творчески професии, като ги прави особено активни и страстни.

Светлосините тонове в спалнята стимулират въображението и смелостта. Декорирайте спалнята си в синьо и ще бъдете възнаградени с най-приятните емоции, които можете да си представите.

Цветови комбинации за спалнята за по-голяма духовна близост с партньора

Лилавият цвят пък ще помогне на двойки, които са забравили какво е нежна милувка. Лилавото също така ще ви накара да се почувствате духовно по-близки с партньора. Този цвят е препоръчителен също и за двойки, които имат проблеми с доверието помежду си.

Ето още няколко важни съвета за цветовете в спалнята:

  • За младите съпрузи е подходяща колоритно декорирана спалня.
  • За двойките, които отдавна живеят заедно, се препоръчва използването на максимум три различни цвята в спалнята.
  • На склонните към пререкания партньори специалистите препоръчват да избягват комбинация от оранжево и ярко червено.

Най-добрата цветова схема за тяхната спалня е тази, в която доминират тъмно синьото или тъмно жълтото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *