Практични идеи за организация на всекидневната

Хол - Практични идеи за организация на всекидневната

Организацията на всекидневната може да бъде решена по много начини, като всеки един от тях си има своите предимства. Но преди да вземете окончателно решение, помислете как точно използвате тази стая – като гостна или  като място за отдих и развлечения за семейството. Това е първото нещо, на което трябва да обърнете повече внимание за вашия хол. След това идва ред на това, да обмислите как да подредите мебелите така, че да се възползвате максимално от пространството, с което разполагате, независимо дали става въпрос за голямо или малко помещение. Ето и някои съвети, които могат да ви бъдат от полза в това отношение:

Фокусна точка

Без значение какъв размер, стил или вид мебели сте избрали за вашия хол, те трябва да бъдат организирани около определена фокусна точка.  В случай, че  изберете за фокусна точка телевизора и разположите мебелите около този визуален център, това предполага, че вашият хол е  по-скоро едно място за забавления , отколкото оазис за провеждане на интимни разговори, например. 

Мебелите – плътно до стените или не?

Много интериорни дизайнери препоръчват   мебелите да бъдат разположени плътно до стените, но това не означава, че не съществуват и други добри възможности. Ако вашият хол е голям, тогава може да си позволите да поставите дивана на известно разстояние от стената. Например, на няколко метра пред голям прозорец. По този начин, прозорецът ще създаде приятен фон, а и вие ще разполагате с достатъчно място да минете зад дивана и да се насладите на гледката.

Зоните във всекидневната – как да ги обособим?

Напоследък е особено модерно пространството в едно по-голямо помещение да бъде организирано чрез обособяването на различни райони. Това могат да бъдат всякакви подходящи за вашия начин на живот зони – например, маса и столове, като зона за хранене, удобен диван с холна маса, където да си починете, гледайки телевизия или пък просто кресло с малка масичка, близо до прозорец, което автоматично се превръща в уютен кът за четене.

Таванното осветление е отговорно за разделянето на кухненската зона. Предвидете подходяща за стила маса за хранене със столове, които са не само красиви, но и комфортни за сядане. Зад тях най-често се препоръчва позиционирането диван, който плавно да разделя пространството. Цветът на мебелите се комбинира този на завесите или щорите. Декоративните елементи са най-вече изразени под формата на възглавници и подови вази. 

Хол - Практични идеи за организация на всекидневната
Хол – Практични идеи за организация на всекидневната

Метален блясък

Металният блясък е тенденцията на новия сезон. Представен е в бронз, злато, хром и метални детайли, недвусмислено намекващи за лукс. Великолепната комбинация от гланц с кадифе ще впечатли любителите на блясъка. 

Текстилни драперии и леки мебели

Един не по-малко интересен вариант, който се явява и една от основните тенденции в интериорния дизайн за 2021 г., са текстилните драперии и леките мебели. Те са свързани тясно с набиращия все по-голяма популярност еко стил. Можете да изберете и плетени мебели, но задължително от качествени материали. Много добра идея е комбинирането на такива плетени мебели с бамбукови пана или декоративни предмети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *